In het Veluws nieuws van woensdag 24 maart 2021.

Er is een oud Chinees gezegd: “ik hoop dat u in interessante tijden zult leven”. En dat doen we op dit moment. Niet alleen de Covid-19 pandemie maar hebben we nu wel of geen crisis in het gemeentebestuur?

De definitie van media is: communicatiemiddelen die het mogelijk maken boodschappen uit te zenden naar een omvangrijk publiek. Er zijn landen die hierop censuur toepassen en dat hebben we gelukkig niet in ons mooi Nederland. De media is afhankelijk van lezersabonnementen. Dus als er sensationeel wordt geschreven, dan levert dat lezers, dus geld op.

Wat is dan sensationeel of belangwekkend schrijven? Dit kan gedaan worden door één kant van een onderwerp te beschrijven. Een andere mogelijkheid is om niet het hele verhaal te schrijven maar alleen kleine stukken van een onderwerp of anders gezegd, het verhaal uit zijn context halen.

Wat kun je er aan doen als de media zo schrijft? Het antwoord daarop is helemaal niets want we willen immers geen censuur.

Er zijn politieke partijen en verenigingen, die altijd tegen zijn. Waar het een gewoonte is geworden om niet mee te denken wat het doel is, maar gewoonweg altijd tegen zijn.

Als gemeentebestuur, college en raadsleden, hebben we te maken met de media. Voordat je het weet zijn de schijnwerpers op je gericht, terecht of niet terecht. Als het terecht is moet je ook de gevolgen aanvaarden of te wel op de blaren zitten. Echter het bewust opsporen van fouten is bepaald niet opbouwend. Dit kan eerder bestempeld worden als een poging tot bewust schade veroorzaken. Daar doen wij dus niet aan mee.

Gelukkig is het gemeentebestuur niet in een crisis. Een aantal onderwerpen vragen nog wel om een verduidelijking.

Als Gemeentebelangen Epe staan we voor een ethisch, integer en eerlijke politiek. We blijven altijd kritisch en zeker opbouwend.