In het Veluws nieuws van  4 januari 2021.

De gehele fractie van Gemeentebelangen Epe wenst iedereen een gelukkig en vooral een gezond 2021. Afgelopen jaar was een heel bewogen jaar. De eerste golf van de pandemie zorgde nogal voor beperkingen, maar dat was nog niets in vergelijking van de harde lockdown aan het eind van 2020.

De jaarwisseling verliep gelukkig rustiger dan verwacht. Nu wordt er al gesuggereerd dat ook voor de komende jaren het vuurwerk verboden moet worden. Als Gemeentebelangen Epe vinden we dat het vuurwerk ontmoedigd zou moeten worden maar verbieden zal alleen agressie opleveren en dan nog maar te zwijgen over de handhaving. Misschien toch vrijwillige vuurwerkvrije zones invoeren?

Als we terug kijken naar de gemeenteraad in het afgelopen jaar is er het nodige gebeurd. Een nieuwe Griffier en een nieuwe burgemeester. Het digitaal vergaderen is standaard geworden. De nodige onderwerpen zijn weer ter sprake gekomen en als raad zijn we het weer eens geworden over de begroting 2021.

In maart zijn er weer tweede kamer verkiezingen en het zal interessant zijn hoe deze verkiezingen zich zullen afspiegelen in de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Wat belangrijk is dat er gestemd wordt.  Als Gemeentebelangen Epe zijn we inmiddels begonnen met de onderwerpen te bepalen, die we in ons verkiezingsprogramma willen opnemen. Onderwerpen als energietransitie, de nieuwe omgevingswet en inwonersparticipatie zullen zeker worden opgenomen en zal geen verrassing zijn. Maar ook onderhoud van ons wegennet, sociaal domein en communicatie met onze inwoners zullen zeker ook aan bod komen. De beschikbaarheid van sociale woningen in onze gemeente is een groot probleem. Of de genoemde aantallen in de komende 10 jaar wel voldoende zijn om wat te kunnen doen aan de krapte op deze markt, zal moeten blijken.

Als Gemeentebelangen Epe blijven we kritisch en constructief, om onze gemeente in de komende jaren nog mooier te maken.